RC Truck and Construction  

Go Back   RC Truck and Construction > RC Tech section. > Electronics tech

Electronics tech Anything to do with the electronics in a model. Lights, Radio, ESC, Servo, Basic electrical.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-16-2017, 09:43 PM
frizzen frizzen is offline
Journeyman
 
Join Date: Jan 2016
Location: indy, indiana
Posts: 620
frizzen is on a distinguished road
Default Flysky fs-i6 work for us?

Does anybody have experience with the Flysky fs-i6? Or the fs-i6x?

It's a 6 channel computer radio that can be firmware upgraded to 8 or 10 channels. It can do telemetry back from the model depending on the rx and telemetry modules. The fsi6 is going for about $50, or $70 if you get the fsi6x (10 channel) at most online stores i've seen. There are forums working on hacking, modding, and tweaking them to go way beyond their design. They have several rx that work with it depending on what you need.

You can get the spare gimbles to convert from throttle to both sticks centered
http://m.banggood.com/Flysky-FS-i6-2...p-1058191.html

I'm thinking after swapping throttle for a second centering stick in this would be a great excavator and truck radio. What do you guys think?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-24-2017, 09:03 AM
skeeter skeeter is offline
Journeyman
 
Join Date: Jul 2017
Location: Kent Washington
Posts: 604
skeeter is on a distinguished road
Default Re: Flysky fs-i6 work for us?

I resently bought a FS-I6 & HATE IT! I ONLY bought it because I couldn't fully control the 3 speed Tamiya transmission with my Spektrum DX4. I could ONLY get 2 of the 3 gears to function.

The FIRST trip with the FS-I6, I put brand new duracell batteries in it. Took the King Hauler to the church next door to run in the asphalt parking lot they have. Got everything set up as I liked it, & started to have fun. After about 3 minutes of fun, the LOW VOLTAGE ALARM, for the TX battery went off. This caused the failsafes to activate, stopping the truck. I started to slightly ease off the throttle, (preparing to power down) & the dang thing started to function again. It sent ALMOST FULL throttle to the truck. Truck was STILL in 3rd gear when this happened. The voltage meter on the TX read 5.8V. as soon as the alarm quit sounding, which happened as I started to move the throttle to the neutral position. When the TX sent almost FULL throttle to the KH, it boogered something up. Now when I try to drive it it makes abnormal sounds. Not sure what/where gears are stripped at. I was so disgusted, I placed everything back on it's self. I've yet to tear into it to see what/where the problem(s) are. I HATE the FS-I6, & plan on buying either a Spektrum DX6, or a Futaba radio to use. I'm really leaning towards the Spektrum DX6. I LOVE my DX4, for my simple (By simple I mean FWD/REV, & steering are the ONLY functions I need to have control of) models, but not for running more than 2 channels.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2017, 11:15 PM
frizzen frizzen is offline
Journeyman
 
Join Date: Jan 2016
Location: indy, indiana
Posts: 620
frizzen is on a distinguished road
Default Re: Flysky fs-i6 work for us?

That's interesting, and idea what the problem was?

After this post had several hundred views and no replies, i picked one up. I've seen them in background of several workshop shots of builders i respect. All the reviews were pretty good.

So far, I've had good luck with it. The setup menus take a while to get used to, cancel to accept changes, ok to cancel. I haven't done the throttle stick change since i can't get banggood to take my money. It's just running a stationary Dragline crane for me.

--

The 2 of 3 gear trans problem sounds like you need to play with endpoint adjustments. If the radio you actually like won't do it, check out a "servo stretcher" it goes between the rx and shift servo.
__________________
It's your world. Maybe you put a tree there, maybe have a stream through here, maybe you make happy clouds, it doesn't matter. It's whatever you want to make, there are no mistakes.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-25-2017, 06:19 AM
skeeter skeeter is offline
Journeyman
 
Join Date: Jul 2017
Location: Kent Washington
Posts: 604
skeeter is on a distinguished road
Default Re: Flysky fs-i6 work for us?

The DX4 throws from 1st directly to 3rd. When I set end points, it will do 1st, & 2nd, OR 2nd, & 3rd, I can't precisely control it so it will do all 3 gear shifts. IDK if there is a way to make it work, if there is, I'm all ears. I LOVE my DX4, & would like to NOT have to buy a new radio.

I didn't mod the FS-I6, I just put throttle on the right stick up & down & steering on the right stick left-right.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-25-2017, 07:51 PM
frizzen frizzen is offline
Journeyman
 
Join Date: Jan 2016
Location: indy, indiana
Posts: 620
frizzen is on a distinguished road
Default Re: Flysky fs-i6 work for us?

Trans shifting needs to be on either a 3 pos switch or a stick with shifter gates, so you get -throw, center, +throw. Sounds like you were on a 2 pos switch.
__________________
It's your world. Maybe you put a tree there, maybe have a stream through here, maybe you make happy clouds, it doesn't matter. It's whatever you want to make, there are no mistakes.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2017, 08:15 PM
Bo Wallen's Avatar
Bo Wallen Bo Wallen is online now
Big Dawg On The Bone
 
Join Date: Nov 2011
Location: West Cornwall CT
Posts: 1,028
Bo Wallen is on a distinguished road
Lightbulb Re: Flysky fs-i6 work for us?

My DX4 has a function in the settings where i can choose 2 or 3 point move for servo. Open and look.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-02-2017, 10:01 AM
skeeter skeeter is offline
Journeyman
 
Join Date: Jul 2017
Location: Kent Washington
Posts: 604
skeeter is on a distinguished road
Default Re: Flysky fs-i6 work for us?

@ Bo Wallen, Thank-you, I shall take it to the LHS & see if they can shed some light on that for me. IDK much about technological stuff.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-17-2017, 11:08 PM
frizzen frizzen is offline
Journeyman
 
Join Date: Jan 2016
Location: indy, indiana
Posts: 620
frizzen is on a distinguished road
Default Re: Flysky fs-i6 work for us?

https://www.rcgroups.com/flysky-985/

Their forum has it's own flysky section, and an english speaking flysky rep that's a member.
__________________
It's your world. Maybe you put a tree there, maybe have a stream through here, maybe you make happy clouds, it doesn't matter. It's whatever you want to make, there are no mistakes.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-18-2017, 11:33 AM
TRUCKMAKER's Avatar
TRUCKMAKER TRUCKMAKER is offline
Big Dawg On The Bone
 
Join Date: Aug 2011
Location: Laporte, Indiana USA
Posts: 1,587
TRUCKMAKER is on a distinguished road
Default Re: Flysky fs-i6 work for us?

Quote:
Originally Posted by skeeter View Post
@ Bo Wallen, Thank-you, I shall take it to the LHS & see if they can shed some light on that for me. IDK much about technological stuff.
Do you have the manual that comes with the radio? If not go to Spektrum.com and down load it. It will tell you which switch you have to use for 3 position, not technical very easy. Bo is correct your trying to shift the transmission with a 2 position switch.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.